Castelló anirà de la mà del ‘món de la festa’ per a organitzar una Magdalena adaptada i segura

L'alcaldessa agraeix la col·laboració, l'esforç i la voluntat dels col·lectius festers per a gaudir amb les màximes garanties.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Festes, Omar Braina, s'han reunit hui amb representants del món de la festa per a abordar la planificació de la pròxima Magdalena, prevista del 19 al 27 de març. La trobada ha sigut el primer contacte d'enguany entre l'Ajuntament i els col·lectius festers de la ciutat davant la necessitat de col·laboració i d'adaptació de les pròximes festes a la pandèmia, per a poder celebrar una Magdalena amb les màximes garanties de seguretat.

“Hem passat dos anys sense festes de la Magdalena i ens agradaria poder gaudir d'elles amb la màxima seguretat possible i sempre tenint en compte que cada decisió que es prenga estarà condicionada per l'evolució de la pandèmia i les mesures sanitàries”, ha explicat l'alcaldessa. “Per a això, volem anar de la mà del món de la festa en tot moment i agraïm la seua col·laboració, esforç i voluntat demostrades ja durant tot aquest temps”, ha assegurat Marco.

Braina, per part seua, ha recalcat que des del Patronat Municipal de Festes s'està treballant en la planificació de la pròxima Magdalena planificant diferents escenaris en la programació amb l'objectiu d'ajustar-la a la situació epidemiològica i a les mesures de prevenció i protecció davant la covid. “Estem en contacte periòdic des de fa mesos amb Salut Pública per a anar planificant les pròximes festes amb la màxima prudència i responsabilitat, i també apel·lem a la col·laboració i a la responsabilitat del món de la festa perquè entre totes i tots aconseguim fer una Magdalena segura”, ha indicat el regidor de Festes.

En aquesta línia, durant la trobada d'aquesta vesprada s'ha anunciat que demà hi ha una nova reunió amb Salut Pública per a abordar l'organització de les festes i estudiar la viabilitat dels diferents escenaris atenent criteris sanitaris i condicionats en tot cas a l'evolució de la pandèmia.

En la reunió, que ha tingut lloc al Palau de la Festa, a més de Marco i Braina, per part del món de la festa han participat representants de la comissió de festes, de la Federació de Colles, ens vinculats (Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Moros d'Alqueria, Colla Bacalao, Colla del Rei Barbut, Colla de Dolçainers i Tabaleters i Confraria de la Sang), i Festes de Carrer, a més de les reines de les festes, Carmen Molina i Gal·la Calvo, i els pregoners, José María Prades i Marc Osorio.

D'altra banda, en la reunió també s'ha abordat el calendari festiu previ a la Magdalena, com és Sant Antoni i Carnestoltes. Referent a això, s'ha acordat donar trasllat al Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) de la voluntat demostrada en la reunió amb el món de la festa de suspendre totes dues celebracions.