Castelló ampliarà els horaris per a esdeveniments a l'aire lliure i hostaleria amb motiu de la Magdalena

L'Ajuntament aplicarà els horaris establits habitualment durant la setmana de les festes fundacionals

L'Ajuntament de Castelló aplicarà enguany els horaris establits habitualment durant la Magdalena i ampliarà l'horari per a la realització d'esdeveniments i actuacions que s'organitzen a l'aire lliure durant les pròximes festes de la Magdalena, en aplicació de l'Ordenança Municipal del Soroll de Castelló, que preveu en períodes de festes locals i patronals ampliar en dues hores el límit horari ordinari d'aquestes activitats. A més, s'autoritzarà l'ampliació en una hora més a l'horari general, els divendres i vespres de festiu de la setmana de la Magdalena, en el sector de l'hostaleria, restauració i oci, entre altres, en aplicació de l'article 9 de l'Ordre 26/2021 de 16 de desembre, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, d'espectacles públics, activitats recreatives, activitats socioculturals i establiments públics, que permet concedir un horari excepcional per part dels ajuntaments en festes locals o patronals.

“Autoritzarem l'ampliació d'horaris per a esdeveniments i actuacions a l'aire lliure i per a les activitats d'hostaleria i oci com es fa habitualment amb l'objectiu d'ajudar al sector en la mesura que siga possible i facilitar a colles i gaiates l'organització i desenvolupament d'esdeveniments durant la setmana de la Magdalena”, ha explicat el regidor i president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina. “Continuem treballant per a planificar unes festes amb les màximes garanties de seguretat davant la covid. Cal no oblidar que serà una Magdalena encara condicionada i adaptada a la pandèmia, en la qual busquem l'equilibri entre l'oci i la diversió i la prudència i responsabilitat de la ciutadania”, ha apuntat el regidor.

Per tant, durant la setmana de Magdalena, l'horari límit per a realitzar esdeveniments i actuacions a l'aire lliure serà a les 02.00 hores entre setmana i a les 04.00 hores els dies que siguen vespra de festius (ampliant així dues hores l'horari límit habitual, que seria a les 0.00 hores entre setmana i a les 02.00 les vespres de festius). Els esdeveniments que resultarien afectats per aquest horari són concerts, revetles o actuacions musicals que se celebren en via pública, tant dins com fora de carpes, organitzats per colles, gaiates, pubs, restaurants o altres.

I quant a l'horari excepcional per a activitats, l'Ajuntament autoritzarà una hora més a l'horari general, els divendres i les vespres de festiu de la setmana de la Magdalena, en espectacles públics, activitats recreatives, activitats socioculturals i establiments públics que recull l'Ordre 26/2021 de 16 de desembre, de la Conselleria de Justícia Interior i Administració Pública. Això afecta als horaris de cafés, cafeteries, restaurants, pubs o discoteques, entre altres.