Castelló aborda amb Salut Pública diferents escenaris per a organitzar una Magdalena segura

Festes estudia la viabilitat dels actes per a garantir les mesures anticovid i adaptar el programa a la situació epidemiològica.

El regidor de Festes de l'Ajuntament de Castelló, Omar Braina, s'ha reunit hui amb el director de Salut Pública a Castelló, Carles Escrig, per a abordar la planificació de les pròximes festes de la Magdalena, que estaran condicionades per la pandèmia i que s'adaptaran a la situació epidemiològica i a les mesures de prevenció i protecció davant la covid-19.

Per això, i davant un període d'incertesa respecte a l'evolució de la pandèmia, s'està treballant en diferents escenaris possibles i veient la seua viabilitat per a ajustar la programació i organitzar una Magdalena amb les màximes garanties de seguretat, atenent criteris sanitaris i condicionats en tot cas a l'evolució de la pandèmia. Amb aquest objectiu, i com així s'ha plantejat en la reunió entre Festes i Salut Pública de hui, s'està estudiant acte per acte, analitzant les mesures de prevenció i seguretat anticovid a aplicar, per a adaptar-ho a la situació i que en cas de poder programar-se, siga un esdeveniment segur.

“Continuarem treballant de la mà de Salut Pública per a ajustar la programació de les pròximes festes i fer una Magdalena diferent, condicionada i segura. Falten poc més de dos mesos per a les festes i som conscients que l'evolució sanitària és canviant, per això remenem diversos escenaris i anirem adaptant el programa en funció del que puguem fer i de quina manera”, ha explicat el regidor de Festes. “És important ser prudents i responsables, i per això continuarem en la mateixa línia de treball que en els últims mesos, ajustant el programa a l'evolució de la pandèmia”, ha apuntat.

Des de la direcció de Salut Pública, Escrig ha posat l'accent que el futur de la situació epidemiològica és d'incertesa i cal tindre en compte en tots els casos el compliment de les mesures anticovid vigents. Així mateix, ha tendit la mà per a continuar col·laborant en la mesura que siga possible amb l'Ajuntament de Castelló per a definir unes festes de la Magdalena segures.

Cal recordar que aquest mateix dilluns, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Festes van convocar als representants del món de la festa per a abordar també l'organització de la Magdalena, prevista del 19 al 27 de març. Una trobada en la qual es va acordar anar de la mà davant la necessitat de col·laboració i d'adaptació de les pròximes festes a la pandèmia i a la seua evolució per a entre totes i tots recuperar una Magdalena segura després de dos anys sense poder celebrar-la a causa de la situació epidemiològica.